Przepis na Grecki dorsz

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1932
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

ryba

sos

Jak zrobić Grecki dorsz?

Filety rybne z dorsza należy posolić, obsypać mąką, usmażyć bez panierowania na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Wszystkie warzywa należy oczyścić, obrać, a następnie umyć i pokroić w paseczki. Warzywa należy podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju, gdy będą już miękkie należy dodać do nich koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawami, dodać ziele i liść, od czasu do czasu warzywa należy podlewać wodą. Poddusić do miękkości. Dorsza po usmażeniu należy ułożyć na półmisku i zalać sosem, przyozdobić posiekaną zieleniną.

Podobne przepisy

Szczupak pieczony z kalafiorem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 83 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Monika199186

Kategoria: Ryby

Sola w papilotach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledź siekany

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: kermit

Kategoria: Ryby

Dzwonki z łososia z patelni z estragonem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby