Przepis na Strogonow

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
38758
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Strogonow?

Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki. Skropić mięso sokiem z cytryny, następnie od­stawić na godzinę do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posolić, posypać pieprzem świeżo zmielonym, obtoczyć w wymieszanych mąkach, wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat po­midorowy, paprykę i wino. W powstałym sosie dusić mię­so na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Gotową potrawę przy­prawić do smaku, a przed podaniem zaprawić śmietaną.

Podobne przepisy

Pizzerinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Gulasz z zielonym akcentem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Prosta zupa babuni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Skrzydełka duszone z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Rolada schabowa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Schabowy jak z KFC

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne