Przepis na Strogonow

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
38753
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 04.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2444 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Strogonow?

Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki. Skropić mięso sokiem z cytryny, następnie od­stawić na godzinę do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posolić, posypać pieprzem świeżo zmielonym, obtoczyć w wymieszanych mąkach, wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat po­midorowy, paprykę i wino. W powstałym sosie dusić mię­so na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Gotową potrawę przy­prawić do smaku, a przed podaniem zaprawić śmietaną.

Podobne przepisy

Mielone z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Poznańska zupa kartoflana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Marynowany kurczak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pikantne udka kurczaka – ayam goreng

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-04

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Wołowe flaczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Schab jak z restauracji w płatkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne