Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki. Skropić mięso sokiem z cytryny, następnie odstawić na godzinę do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posolić, posypać pieprzem świeżo zmielonym, obtoczyć w wymieszanych mąkach, wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat pomidorowy, paprykę i wino. W powstałym sosie dusić mięso na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Gotową potrawę przyprawić do smaku, a przed podaniem zaprawić śmietaną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Zupy
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne