# miejsce na reklamę #

Przepis na Strogonow

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
38750
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 25.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2671 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Strogonow?

Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki. Skropić mięso sokiem z cytryny, następnie od­stawić na godzinę do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posolić, posypać pieprzem świeżo zmielonym, obtoczyć w wymieszanych mąkach, wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat po­midorowy, paprykę i wino. W powstałym sosie dusić mię­so na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Gotową potrawę przy­prawić do smaku, a przed podaniem zaprawić śmietaną.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Naleśniki z mięsem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Żeberka z cebulką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gulasz warzywny

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Cielęce kotlety

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Masa mięsna na mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Krucha przekąska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1460 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne