Przepis na Strogonow

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
38751
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 25.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2671 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Strogonow?

Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki. Skropić mięso sokiem z cytryny, następnie od­stawić na godzinę do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posolić, posypać pieprzem świeżo zmielonym, obtoczyć w wymieszanych mąkach, wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat po­midorowy, paprykę i wino. W powstałym sosie dusić mię­so na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Gotową potrawę przy­prawić do smaku, a przed podaniem zaprawić śmietaną.

Podobne przepisy

Schab ze śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Rolada z pysznym farszem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-30

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Frykadele z jajem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Filet pod pierzynką z pomidora i sera

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kurczak skąpany w pomarańczach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1560 min.

Data dodania: 2012-01-02

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne