Przepis na Panierowane tofu

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4724
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy wegetariańskie

Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. Panierowane tofu jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.

Przepis została opublikowana w dniu: 14.05.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2471 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Panierowane tofu?

Tofu pokroić na prostokąty lub kwadraciki o grubości 1-1,5 cm. Następnie skropić sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko lekko ubić. Kawałki tofu maczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej i smazyc na złoto.

Podobne przepisy

Wiosenna sałatka z quinoa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-04-26

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Glazurowane ziemniaki Marthy Stewart

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2013-01-23

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Martha Stewart

Jajecznica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 8 min.

Data dodania: 2013-09-09

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Włoski śniadaniowy chlebek bananowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2013-01-25

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Quinoa na śniadanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 13 min.

Data dodania: 2013-04-22

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Pieczone pomidory

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-03-22

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie