Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. Panierowane tofu jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.
Przepis została opublikowana w dniu: 14.05.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2471 odwiedzających!
Na zdrowie!
Tofu pokroić na prostokąty lub kwadraciki o grubości 1-1,5 cm. Następnie skropić sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko lekko ubić. Kawałki tofu maczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej i smazyc na złoto.
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie