# miejsce na reklamę #

Przepis na Panierowane tofu

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4722
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy wegetariańskie

Tofu powstaje z mleka sojowego, może być gładkie, może być twarde. Tofu smakuje tak jak się je przyprawi. Panierowane tofu jest pyszne, najlepiej podawać je z sałatkami o wyrazistym smaku. Ponadto tofu jest doskonałym źródłem białka, nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczne.

Przepis została opublikowana w dniu: 14.05.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2471 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Panierowane tofu?

Tofu pokroić na prostokąty lub kwadraciki o grubości 1-1,5 cm. Następnie skropić sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko lekko ubić. Kawałki tofu maczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej i smazyc na złoto.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Yorkshire pudding

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-01-26

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Gordon Ramsay

Lekkie włoskie gnocchi ziemniaczane Jamiego Olivera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2013-01-18

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jamie Oliver

Jajecznica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 8 min.

Data dodania: 2013-09-09

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Quinoa na śniadanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 13 min.

Data dodania: 2013-04-22

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Kotleciki z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-04-05

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Ciasto z fetą i oregano

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2013-05-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie