Przepis na Pieczone pomidory

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5966
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy wegetariańskie

Pieczone pomidory to fantastyczny dodatek do innych potraw jak sałatki, zapiekanki, czy pasty.

Ponieważ ułożone są skórka do dołu, wszystkie soki i aromaty zostają w warzywie, mimo pieczenia.

Do pieczenia można wybrać nawet te pomidory, które niekoniecznie są dobre w smaku, lub niedojrzałe, gdyż zapiekanie z czosnkiem doskonale wydobędzie smak nawet z tych 'nieurodziwych’ okazów :).

Receptura została dodana w dniu: 22.03.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2591 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczone pomidory?

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pomidorki umyć i osuszyć. Przekroić na pół i ułożyć skórka do dołu, na blaszce do zapiekania (lub w naczyniu żaroodpornym). Posiekać obrany czosnek. Skropić połówki pomidorów oliwą i posypać solą. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.

Podobne przepisy

Lekkie włoskie gnocchi ziemniaczane Jamiego Olivera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2013-01-18

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jamie Oliver

Jajecznica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 8 min.

Data dodania: 2013-09-09

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Pesto z makaronem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 12 min.

Data dodania: 2013-02-05

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Panierowane tofu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2013-05-14

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Pieczone pomidory

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-03-22

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Wiosenna sałatka z quinoa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-04-26

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie