Komosa ryżowa znana także jako quinoa, lub w spolszczonej wersji kwinoa to andyjska roślina uprawiana niegdyś w państwie Inków.
Jest doskonałym źródłem białka, soli mineralnych i witamin.
Receptura została opublikowana w dniu: 22.04.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2276 osób!
Na zdrowie!
Quinoa opłukać w zimnej wodzie i odsączyć. Przełożyć do rondla, zalać szklanka wody.
Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 10 minut, aż ziarno wchłonie wodę i napęcznieje. Następnie dodać miód, wymieszać i rozłożyć quinoa na porcje.
Wlać mleko (wg gustu oczywiście można je podgrzać), dodać borówki i truskawki. Posypać cynamonem i podawać od razu.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie