Przepis na Pychotka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
163448
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została opublikowana w dniu: 30.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2756 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

ciasto

masa

Jak zrobić Pychotka?

Margarynę połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, amoniakiem, żółtkami oraz śmietaną, wymieszać, zarobić ciasto i podzielić je na dwie części. Następnie każdą część rozwałkować i wyłożyć do dwóch foremek.

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Obydwa ciasta posmarować powidłami, a na nie wyłożyć ubitą pianę. Wierzch można posypać pokrojonymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut, w temp. 200 C.

Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać obydwie mąki oraz pół szklanki mleka. Wszystko wymieszać, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń.
Margarynę utrzeć i, cały czas ucierając, dodawać, po łyżce ostudzony budyń. Tak przygotowanym kremem przełożyć przestudzone placki i dowolnie udekorować

Podobne przepisy

Ciasteczka Kokosanki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Jabłecznki z rumem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Wigilijne kluski z makiem po poznańsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: merynia

Kategoria: Ciasta

Babka czekoladowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-22

Dodany przez: kermit

Kategoria: Ciasta

Ciasto z kremem śmietankowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2011-07-05

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto Maryśienka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta