Przepis na Bigos z młodej kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
124814
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Przepis została opublikowana w dniu: 24.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2794 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta młoda 1 główka
  • cebula 1 szt.
  • oliwa 4 łyżki
  • marchewka młoda 1 pęczek
  • bulion warzywny 1 kostka
  • kminek 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • boczek wędzony 15 dag
  • kiełbasa wędzona 20 dag
  • koperek 1/2 pęczka
  • ziemniaki młode 1 kg

Jak zrobić Bigos z młodej kapusty?

Kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, osączyć, drobno poszatkować. Cebulę obrać, drobno pociąć, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić, dodać kapustę. Marchew oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli i kapusty. Do rondla wlać szklankę wody, rozkruszyć kostkę warzywną, dodać kminek, sól, pieprz, kapustę z warzywami. Gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Boczek i kiełbasę pociąć w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, dodać do kapusty, gotować jeszcze kilka minut. Koperek umyć, osączyć, posiekać i dodać do kapusty. Ziemniaki dokładnie umyć, oskrobać, ugotować i odcedzić. Podawać do młodej kapusty.

Podobne przepisy

Szparagi gotowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Warzywa

Marynowane marchewki

Ile porcji: 4

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Sałatka regionalna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Sałatki

Listki kapusty do gołąbków

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-08-21

Dodany przez: Car

Kategoria: Warzywa

Warzywa w zalewie octowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2011-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Parowane ziemniaki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa