Przepis na Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1146
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Chrupiąca rybka z pysznym nadzieniem

Zdjęcia

Składniki

  • pstrąg po 1 na osobę
  • sól do smaku
  • pieprz
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • szpinak liście po kilka na ryb
  • ser wędzony po 1 plastrze n
  • migdały 50 gram
  • masło
  • cytryna

Jak zrobić Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem?

Ryby umyć, osuszyć, posypać z każdej strony sola, pieprzami i skropić sosem sojowym. Odstawić na min godzinę. Uprażyć migdały na suchej patelni.

Do środka ryby włożyć zrolowany plaster sera wędzonego obłożony liśćmi szpinaku, wsypać trochę migdałów, zamknąć środek ryby spinając wykałaczką. Każdą rybę obtoczyć w mące.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć ryby z obu stron aż się ładnie przyrumienią i upieką. W trakcie smażenia można posypać jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropić sokiem z cytryny. Przełożyć ostrożnie na talerz wyłożony liśćmi szpinaku, skropić sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby

Grillowany łosoś z serem cammembert

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Szczupak pieczony z kalafiorem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 83 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Monika199186

Kategoria: Ryby

Smażona rybka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ryby

Szaszłyki z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Przekąski

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby