# miejsce na reklamę #

Przepis na Pomidory faszerowane tuńczykiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5882
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem to dobry pomysł na przystawkę, lekką kolację, czy jedno z dań na śniadanie wielkanocne. Proste w przygotowaniu, pyszne w smaku.

Można przygotować je także w wersji dietetycznej – zamiast majonezu jogurt naturalny, oraz użyć tuńczyka w sosie własnym, a nie w oleju. Będzie lekki i zdrowy posiłek 🙂

Przepis została dodana w dniu: 26.02.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2708 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pomidory faszerowane tuńczykiem?

Do faszerowania najlepiej jest użyć pomidorów jednakowej wielkości, wtedy ładniej wyglądają na półmisku 🙂

Jajka wstawić do gotowania na twardo (około 10 minut), ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.

8 listków pietruszki pozostawić do dekoracji, resztę posiekać. W misce wymieszać jajka z tuńczykiem, natką, majonezem, solą i pieprzem.

Pomidory przeciąć na polówki i wydrążyć łyżeczką środki. Następnie nadziać pastą z tuńczyka. Udekorować listkami pietruszki. Ułożyć na sałacie i schłodzić przed podaniem, aby smaki się połączyły.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Karp smażony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzik pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2012-01-04

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Ryba z warzywami duszonymi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ryby

Przekąska z chipsów i pasty z makreli wędzonej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby