Przepis na Pomidory faszerowane tuńczykiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5957
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem to dobry pomysł na przystawkę, lekką kolację, czy jedno z dań na śniadanie wielkanocne. Proste w przygotowaniu, pyszne w smaku.

Można przygotować je także w wersji dietetycznej – zamiast majonezu jogurt naturalny, oraz użyć tuńczyka w sosie własnym, a nie w oleju. Będzie lekki i zdrowy posiłek 🙂

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pomidory faszerowane tuńczykiem?

Do faszerowania najlepiej jest użyć pomidorów jednakowej wielkości, wtedy ładniej wyglądają na półmisku 🙂

Jajka wstawić do gotowania na twardo (około 10 minut), ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.

8 listków pietruszki pozostawić do dekoracji, resztę posiekać. W misce wymieszać jajka z tuńczykiem, natką, majonezem, solą i pieprzem.

Pomidory przeciąć na polówki i wydrążyć łyżeczką środki. Następnie nadziać pastą z tuńczyka. Udekorować listkami pietruszki. Ułożyć na sałacie i schłodzić przed podaniem, aby smaki się połączyły.

Podobne przepisy

Szczupak w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Smażony pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Smażona rybka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ryby

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Penne z dorszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby