Dobry pomysł na zachęcenie dzieci do jedzenia sałaty 😉
Z sałaty lodowej odrywać po jednym liściu. Kiedy dojdziemy do twardych, zaokrąglonych, które się nie rozkładają odkładamy 2 takie. Pozostałą sałatę kroimy, ogórka kroimy w plasterki (2 plasterki odkładamy), obie cebule w wiórka, dodajemy kukurydzę.
Sos sałatkowy robimy według przepisu na opakowaniu zalewamy składniki i mieszamy. Do odłożonych liści sałaty ułożonych w postaci łódek nakładamy sałatkę. Część liścia od korzenia nacinamy w połowie. Z plasterków ogórka wycinamy „dzióbki” i wkładamy te w nacięcie liścia – mamy głowę łabędzia.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Sałatki