Przepis na Sola w papilotach

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1216
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Inna rybka niż zawsze

Zdjęcia

Składniki

  • sola filety po 1-2 na osobę
  • feta po kawałku na r
  • cytryna 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy 1 łyzeczka
  • masło po plastrze na
  • por
  • przyprawa do ryb cytrynowa
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy do smaku

Jak zrobić Sola w papilotach?

Filety rybne dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, ząbek czosnku rozgnieciony, włożyć ryby do marynaty i zostawić na godzinę.

Na prostokącie papieru do pieczenia położyć kawałek masła, na to rybę, plastry pora, posypać rozkruszoną fetą, położyć plastry cytryny, posypać przyprawą do ryb, posypać świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem.

Rybę zawinąć, dokładnie aby w trakcie pieczenia nie uciekł z niej sos. Piekę ją przez 20 min. W piekarniku nagrzanym do temp. 200 c. Pod koniec pieczenia można odwinąć papiloty żeby rybka się lekko zrumieniła z wierzchu.

Zamiast papieru można ryby zawinąć w folię aluminiową.

Podobne przepisy

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Ryby marynowane

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ryby