Przepis na Łopatka w wersji chińskiej

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2077
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Inna postać łopatki

Przepis została opublikowana w dniu: 10.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2390 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • łopatka wieprzowa 0,5 kg
  • cebula 2 sztuki
  • pieczarki 5 sztuk
  • olej 2 łyżki
  • czerowna papryka 1 sztuka
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra

Jak zrobić Łopatka w wersji chińskiej?

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso pokrojone w kostkę i podsmaż na rumiany kolor. Następnie dodaj pokrojone w półplasterki pieczarki oraz paprykę pokrojoną w kostkę, smaż chwilę razem. Następnie dodaj przyprawy i 2 szklanki wody, przykryj i duś do miękkości, podawaj z kaszą.

Podobne przepisy

Pieczona golonka z chrupiącą skórką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 1030 min.

Data dodania: 2011-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Pasztet domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Cielęce zrazy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: lawina

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody czosnkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Cebulowe udka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Mandarynkowy indyk

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne