# miejsce na reklamę #

Przepis na Mazurek Wielkanocny

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
63531
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 22.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2413 osób!
Bon Appétit!

ciasto

masa

Jak zrobić Mazurek Wielkanocny?

Mąkę mieszamy z cukrem, posiekanymi orzechami, margaryną, jajkiem, łyżeczką proszku do pieczenia, cukrem waniliowym i aromatem do ciasta. Ciasto zagniatamy i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i rozkładamy do natłuszczonej blaszce o wymiarach 25×28 centymetrów. Na brzegach blaszki wykładamy ciasto na wysokość około 1 cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Masa: Gotujemy budyń z aromatem do ciasta, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń mieszamy z margaryną za pomocą miksera. Masę wkładamy na ostygnięte ciasto. Ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy według uznania: orzechami, wiórkami kokosowymi, rodzynkami czy migdałami.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Ciasto capuccinowe

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Dwukolorowa babka piaskowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Budyniowiec na krakersach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Ciasta

Cudo brzoskwiniowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Drożdżówka z kokosową posypką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Mazurek pralinowy na waflach

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-25

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta