Przepis na Mazurek Wielkanocny

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
63533
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 22.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2413 osób!
Bon Appétit!

ciasto

masa

Jak zrobić Mazurek Wielkanocny?

Mąkę mieszamy z cukrem, posiekanymi orzechami, margaryną, jajkiem, łyżeczką proszku do pieczenia, cukrem waniliowym i aromatem do ciasta. Ciasto zagniatamy i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i rozkładamy do natłuszczonej blaszce o wymiarach 25×28 centymetrów. Na brzegach blaszki wykładamy ciasto na wysokość około 1 cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Masa: Gotujemy budyń z aromatem do ciasta, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń mieszamy z margaryną za pomocą miksera. Masę wkładamy na ostygnięte ciasto. Ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy według uznania: orzechami, wiórkami kokosowymi, rodzynkami czy migdałami.

Podobne przepisy

Placek z delicjami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe śliwki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Babeczki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Ciasta

Ciasto (spód) do pizzy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2011-03-22

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ciasta

Ciasto z czereśniami wykwintne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto bananowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta