Przepis na Karkówka w musztardzie francuskiej

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
8364
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pyszna krucha karkówka rodem z austriackich Aalp.

Zdjęcia

Składniki

  • karkówka 1,2 kg
  • sól 1 kg
  • musztarda francuska 1 słoiczek

Jak zrobić Karkówka w musztardzie francuskiej?

Kawałek karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm. Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st. C) pieczemy przez od 1,5 do 2 godz. W zależności od wielkości karkówki. Można ją przez pewien czas przykryć żeby się musztardą nie przypaliła zbytnio a potem znowu odkryć. Koniec reszta, czyli dodatki, wg uznania. Pokroić w plastry.

Podobne przepisy

Boczek w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: zajda

Kategoria: Mięsne

Wieprzownia w pomarańczach

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina z pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Swojska pieczeń.

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Żołądki drobiowe duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Udka z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne