Przepis na Surówka z czerwonej kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
100984
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Receptura została opublikowana w dniu: 22.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2065 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta 1 mała sztuka
  • cebula czerwona 1 szt.
  • oliwa 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • jabłko 1 szt.

zaprawa

Jak zrobić Surówka z czerwonej kapusty?

Kapustę bardzo drobno szatkujemy, lekko solimy, wyciskamy i zalewamy wrzątkiem na około 5 minut. Odsączamy i schładzamy. Cebulę kroimy w cienkie piórka, obieramy jabłko i trzemy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy zaprawę .Łączymy wodę z sokiem z cytryny, cukier, sól i pieprz. Dodajemy do kapusty, mieszamy aż nabierze intensywnego koloru. Na końcu dodajemy starte jabłko i cebulę. Mieszamy z oliwą, doprawiamy do smaku. Podajemy bezpośrednio do obiadu.

Podobne przepisy

Pasztet warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Filet z dorsza w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Owoce morza

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery

Smażone grzybki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa