Hummus z burakiem to wersja klasycznej arabskiej pasty humus w nowym, niezwykle atrakcyjnym kolorze, a także łagodnym, lekko słoddkawym smaku.
Szczególnie polecam nie tylko jako dip do warzyw, ale także jako 'smarowidło’ do chleba, na śniadanie, na lunch, czy sos do wrapów.
Przepis została dodana w dniu: 02.09.2014
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2658 odwiedzających!
Na zdrowie!
Obrać i żmiażdżyć czosnek, a buraki pokroić w kostkę. Zmiksować ciecierzycę z burakami, dodać oliwę, sok wyciśnięty z cytryny, oraz tahini. Doprawić solą oraz świezo zmielonym pieprzem, miksować, aż masa stanię sie jednolita i puszysta. Jeśli hummus jest za suchy dodać łyżeczkę wody i ponownie zmiksować.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Gordon Ramsay