Kotleciki najlepiej smakują bardzo gorące, prosto z patelni, z dodatkiem młodych, obficie posypanych koperkiem ziemniaków i delikatnej, sezonowej surówki.
Receptura została opublikowana w dniu: 28.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2691 odwiedzających!
Bon Appétit!
Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę (powinna się zeszklić, ale nie zrumienić). Składniki łączymy, dodajemy jajka, koperek, przyprawy, wyrabiamy jednolitą masę (gdy będzie zbyt ścisła, możemy dodać łyżkę śmietany). Formujemy 8 zgrabnych kotlecików (po 2 na porcję), panierujemy, dociskając, by bułka dobrze przylegała do masy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne