Aby przygotować dobra jajecznice potrzebujemy dobrej patelni i dobrego przepisu. W kwestii patelni nie pomogę (chociaż ostatnio najlepiej mi się smaży na zwykłej, lekkiej patelni pokrytej teflonem), o to musi zadbać każdy sam, natomiast polecam ten przepis, bo jajecznica jest ekstra!
Jajka wbić do miseczki i ubić delikatnie widelcem. Dodać mleko i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, wlać mieszaninę jajek i mleka. Posolić. Mieszać drewniana łopatką jajka, aby jajka się ścięły, ale nie wyschły za mocno. Na koniec posypać pieprzem (oraz jeśli lubicie to posiekana zielenica – szczypiorkiem bądź natką pietruszki).
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Przepisy wegetariańskie