Pieczone szparagi to najlepszy sposób na szparagi, jeśli chcemy, aby zachowały większość witamin, soli mineralnych, a przede wszystkim smaku.
Są jednocześnie miękkie i jędrne, przepyszne jako dodatek, albo jako główne danie, posypane tartym parmezanem to prawdziwe delicje!
Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Na blaszce wyłożonej folia aluminiową, lub papierem do pieczenia ułożyć szparagi jeden przy drugim.
Skropić oliwą, octem balsamicznym, posypać sola i pieprzem. Wymieszać palcami, aby szparagi dobrze oblepiły się przyprawami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 15 minut.
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Gordon Ramsay
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie