# miejsce na reklamę #

Przepis na Pieczone szparagi

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4480
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy wegetariańskie

Pieczone szparagi to najlepszy sposób na szparagi, jeśli chcemy, aby zachowały większość witamin, soli mineralnych, a przede wszystkim smaku.

Są jednocześnie miękkie i jędrne, przepyszne jako dodatek, albo jako główne danie, posypane tartym parmezanem to prawdziwe delicje!

Przepis została opublikowana w dniu: 09.04.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2641 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • szparagi zielone 1 pęczek
  • oliwa 2 łyżki
  • sól 3 szczypty
  • pieprz 3 szczypty
  • ocet balsamiczny 1 łyżka

Jak zrobić Pieczone szparagi?

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Na blaszce wyłożonej folia aluminiową, lub papierem do pieczenia ułożyć szparagi jeden przy drugim.

Skropić oliwą, octem balsamicznym, posypać sola i pieprzem. Wymieszać palcami, aby szparagi dobrze oblepiły się przyprawami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 15 minut.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Pieczone szparagi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-04-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Glazurowane ziemniaki Marthy Stewart

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2013-01-23

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Martha Stewart

Yorkshire pudding

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-01-26

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Gordon Ramsay

Lekkie włoskie gnocchi ziemniaczane Jamiego Olivera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2013-01-18

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jamie Oliver

Kotleciki z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-04-05

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy wegetariańskie

Pesto z makaronem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 12 min.

Data dodania: 2013-02-05

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska