Wiosenna sałatka z quinoa to pyszna, pełna witamin sałatka, o słodkim a jednocześnie orzeźwiającym – dzięki mięcie – smaku. Sałatka przez obecność quinoa, nie tylko jest pełna witamin i soli mineralnych, ale także białka. Quinoa nie zawiera glutenu i jest łatwostrawna.
Przepis została dodana w dniu: 26.04.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2982 odwiedzających!
Bon Appétit!
Ziarno quinoa zalać szklanką wody i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Odstawić na 5 minut, aby quinoa wchłonęło cała wodę.
Ogórka umyć, pokroić w kostkę, bez obierania. Cebulę czerwoną posiekać, a miętę porwać na mniejsze części. Fasolkę szparagową pociąć na 2cm kawałki.
Wymieszać w misce quinoa, ogórek, cebulę, fasolkę oraz miętę. Z sosu balsamicznego, oliwy, syropu z agawy ukręcić sos i polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki