Domowe grzanki to prosty dodatek do wielu dań. Robi się je bardzo szybko, a smakują znacznie lepiej niż te ze sklepu.
Mogą być podawane zamiast tradycyjnego pieczywa, jako element zup, kremów, czy pieczonych mięs. Doskonale sprawdzają się na grillach i przyjęciach w ogródku.
Poleca inny przepis na grzanki.
Przepis została opublikowana w dniu: 25.02.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2241 odwiedzających!
Smacznego!
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Bagietkę pokroić ukośnie w cienkie kromki.
Ząbki czosnku obrać i rozetrzeć z solą za pomocą noża. Można też przecisnąć czosnkownicą, lub zmiażdżyć w moździerzu.
Następnie dodać do czosnku masło, tymianek, oraz pieprz. Mieszać, aż powstanie miękka masa.
Każdą kromkę posmarować odrobiną masła z ziołami i piec w piekarniku 5 minut, aż staną się złote.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie