Przepis na Dorsz w tymianku i bazylii

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5134
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • rękaw do pieczenia

Jak zrobić Dorsz w tymianku i bazylii?

Świeżego dorsza delikatnie umyć, jeśli mamy mrożonego to najpierw go rozmrozić. Ryby posolić, dodać przyprawy do ryb, bazylię i tymianek, odstawić ryby na pół godziny. Włożyć ryby do rękawa do pieczeni, dodać 2 łyżeczki masła i skropić delikatnie cytryna. Piec w piekarniku ok 15 minut. Wyjąć z piekarnika przeciąć rękaw do pieczeni i odczekać 10 minut, potem delikatnie wyjąć ryby na talerze i jeszcze raz można skropić cytrynką jak ktoś woli.

Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Marynowany pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledzie z cebulą i majonezem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Rybka gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Karp smażony w mące

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ryby