Przepis na Dorsz w tymianku i bazylii

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5164
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • rękaw do pieczenia

Jak zrobić Dorsz w tymianku i bazylii?

Świeżego dorsza delikatnie umyć, jeśli mamy mrożonego to najpierw go rozmrozić. Ryby posolić, dodać przyprawy do ryb, bazylię i tymianek, odstawić ryby na pół godziny. Włożyć ryby do rękawa do pieczeni, dodać 2 łyżeczki masła i skropić delikatnie cytryna. Piec w piekarniku ok 15 minut. Wyjąć z piekarnika przeciąć rękaw do pieczeni i odczekać 10 minut, potem delikatnie wyjąć ryby na talerze i jeszcze raz można skropić cytrynką jak ktoś woli.

Podobne przepisy

Ryba w liściach kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Ryby

Śledź po cygańsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Śledzie teścia

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Śledzie warstwowe z jabłkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Flądra w śmietanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: samanta

Kategoria: Ryby

Grillowany dorsz z pietruszkowym pesto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby