Kotleciki z cukinii to smaczne warzywne kotlety.
Cukinia to wdzięczne warzywo i wspaniale smakuje nie tylko w leczo, czy cieście, ale także w tym daniu.
Kotleciki najlepiej podawać z kwaśną śmietaną, surówką z kapusty kiszonej lub z gulaszem.
Receptura została opublikowana w dniu: 05.04.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2672 odwiedzających!
Bon Appétit!
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce. Nie! obierać. Odstawić na kilka minut, a następnie odcisnąć. Dodać przeciśnięty czosnek, jajko, posiekane pestki słonecznika, pokrojona w kostkę cebulę, sól pieprz oraz mąkę. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak kwaśna śmietana. Jeśli jest za rzadka należy dodać trochę mąki. Rozgrzać olej i łyżką kłaść porcje ciasta i smazyc na złoto z obu stron.
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Przepisy wegetariańskie
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Przepisy wegetariańskie