Pyszne danie kuchni polskiej. Do farszu na pyzy można użyć dowolnego mięsa, chociaż same wołowe może być troszkę za twarde, ale pół na pół z wieprzowym, lub drobiowym będzie super!
Najsmaczniejsze pyzy z mięsem mielonym są na drugi dzień, podsmażone z boczkiem i cebulką.
Ziemniaki gotujemy i przecieramy przez sito. Dodajemy oba rodzaje mąki, sól i 2 jajka. Zagniatamy i odstawiamy na 10 min.
Cebule siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso i smażymy, aż się przyrumieni, dodajemy bulion, lekko studzimy, dodajemy bułkę tartą przyprawiamy i dodajemy jedno jajko.
Z ciasta odrywać kawałki, rozpłaszczać w rekach, na środek kłaść łyżkę nadzienia i zawijać formując kule.
Gotować w osolonym wrzątku 15-20 minut.
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Kuchnia polska