Przepis na Pyzy z mięsem mielonym

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas gotowania:
20 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8676
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska

Pyszne danie kuchni polskiej. Do farszu na pyzy można użyć dowolnego mięsa, chociaż same wołowe może być troszkę za twarde, ale pół na pół z wieprzowym, lub drobiowym będzie super!

Najsmaczniejsze pyzy z mięsem mielonym są na drugi dzień, podsmażone z boczkiem i cebulką.

Zdjęcia

ciasto

nadzienie

do smażenia

Jak zrobić Pyzy z mięsem mielonym?

Ziemniaki gotujemy i przecieramy przez sito. Dodajemy oba rodzaje mąki, sól i 2 jajka. Zagniatamy i odstawiamy na 10 min.

Cebule siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso i smażymy, aż się przyrumieni, dodajemy bulion, lekko studzimy, dodajemy bułkę tartą przyprawiamy i dodajemy jedno jajko.

Z ciasta odrywać kawałki, rozpłaszczać w rekach, na środek kłaść łyżkę nadzienia i zawijać formując kule.

Gotować w osolonym wrzątku 15-20 minut.

Podobne przepisy

Kapusta zasmażana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Sałatka z pęczaku i fety

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kasze i ryż

Fasolka po bretońsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 170 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: artur

Kategoria: Kuchnia polska

Barszcz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa szczawiowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska