Przepis na Zupa szczawiowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9177
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska, Zupy

Pyszna zupa szczawiowa, taka prawdziwa i smaczna. Na żeberkach, bardzo aromatyczna, gęsta od warzyw i kwaskowata od szczawiu. Po prostu pycha!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa szczawiowa?

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, sól, pokrojone żeberka, i gotujemy wywar. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i szczaw.

Gdy jarzyny zmiękną do śmietany dodajemy 4 łyżki zimnej wody i odrobinę wywaru, mieszamy i wlewamy do garnka. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku.

Podajemy z ugotowanym jajkiem.

Podobne przepisy

Ogórkowa z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Marchwiowa zupa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa ryżowa z różą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Zupy

Jaja w sosie chrzanowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Zupa krem z królika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy