Przepis na Zupa szczawiowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9158
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska, Zupy

Pyszna zupa szczawiowa, taka prawdziwa i smaczna. Na żeberkach, bardzo aromatyczna, gęsta od warzyw i kwaskowata od szczawiu. Po prostu pycha!

Przepis została dodana w dniu: 17.10.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2869 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa szczawiowa?

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, sól, pokrojone żeberka, i gotujemy wywar. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i szczaw.

Gdy jarzyny zmiękną do śmietany dodajemy 4 łyżki zimnej wody i odrobinę wywaru, mieszamy i wlewamy do garnka. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku.

Podajemy z ugotowanym jajkiem.

Podobne przepisy

Zacierki na mleku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Grochówka z mlekiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Dip pomidorowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Zupy

Krupnik polski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z makaronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z białej kapusty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy