Przepis na Karp na niebiesko

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1191
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Karp na niebiesko?

Karpia oczyszczamy,pozostawiamy łuski.Nacieramy wewnątrz solą. Ocet zagotowujemy i wrzącym polewamy rybę, aż zabarwi się na niebiesko. Usuwamy łuski. Do 1,5 szklanki wrzącej wody dodajemy wino i pryprawy. gotujemy 10 min. Następnie wkładamy karpia i gotujemy ok. 30 min. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Pory oczyszczamy i kroimy w krążki. Gotujemy 10 min w bulionie. Dodajemy jabłka i dusimy jeszcze ok. 4 min. Sok z cytryny mieszamy z kremówką i chrzanem, zaciągamy żółtkiem. Doprawiamy do smaku. Karpia podajemy z sosem i porami.

Podobne przepisy

Węgorz na parze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Smażony pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Karp smażony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ryby