Przepis na Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
884
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka

Jak zrobić Zupa pieczarkowa z chińską nutą?

Ziemniaki, marchew i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Pora oraz cebulę posiekać drobniutko. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

Oliwę rozgrzać, podsmażyć na niej pora i cebulę, następnie dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać wymoczone wcześniej i pokrojone w paski grzyby shiitake.

Gdy warzywa w bulionie będą miękkie należy przełożyć do zupy zawartość patelni i całość gotować przez kilka minut. Do zupy dodać sos sojowy, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Podobne przepisy

Rosól z warzywami i mięsem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz z buraków i grzybów

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupka na schabiku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy