Przepis na Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
827
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka

Jak zrobić Zupa pieczarkowa z chińską nutą?

Ziemniaki, marchew i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Pora oraz cebulę posiekać drobniutko. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

Oliwę rozgrzać, podsmażyć na niej pora i cebulę, następnie dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać wymoczone wcześniej i pokrojone w paski grzyby shiitake.

Gdy warzywa w bulionie będą miękkie należy przełożyć do zupy zawartość patelni i całość gotować przez kilka minut. Do zupy dodać sos sojowy, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Podobne przepisy

Zupa paprykowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Barszczyk biały

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa z jarzyn pokrojonych

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa z kurkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Zupy

Niedzielny rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zupa ogórkowa pyszna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy