Przepis na Zrazy wołowe

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1260
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Najlepiej smakują z kaszą jęczmienna lub gryczaną, oraz surówką ze świeżych warzyw.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zrazy wołowe?

Mięso pokroimy na szerokie plastry, rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie płaty. Każdy kawałek smarujemy cienko musztardą i posypujemy posiekaną cebulą. Słoninę, marchew,
pietruszkę, ogórki kroimy w słupki, doprawiamy pieprzem, układamy na płatach mięsa i ciasno zawijamy, spinamy wykałaczkami. Mięso solimy, posypujemy mąką i rumienimy na silnie rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do rondla, wlewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy aż mięso zmięknie. Następnie sos zagęścić mąką i śmietaną, przyprawić i zagotować. Podawać polane sosem.

Podobne przepisy

Ozorki cielęce w sosie bakaliowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne

Parówki w sosie curry

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Kotlety drobiowe mielone

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne

Kurczak teriyaki w panierce panko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 96 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Kotlety mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Mięsne