Najlepiej smakują z kaszą jęczmienna lub gryczaną, oraz surówką ze świeżych warzyw.
Mięso pokroimy na szerokie plastry, rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie płaty. Każdy kawałek smarujemy cienko musztardą i posypujemy posiekaną cebulą. Słoninę, marchew,
pietruszkę, ogórki kroimy w słupki, doprawiamy pieprzem, układamy na płatach mięsa i ciasno zawijamy, spinamy wykałaczkami. Mięso solimy, posypujemy mąką i rumienimy na silnie rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do rondla, wlewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy aż mięso zmięknie. Następnie sos zagęścić mąką i śmietaną, przyprawić i zagotować. Podawać polane sosem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Mięsne