Przepis na Łopatka duszona z cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
70 min.
Czas przygotowania:
70 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1893
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Łopatka duszona z cebulą

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Łopatka duszona z cebulą?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą kuchenną, odstawić na 30 minut. Mięso obsmażyć na oleju, dodać obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki umyć, osączyć, dodać do mięsa. Podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa, wymieszać, dodać też koncentrat pomidorowy. Ponownie wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości mięsa.

Podobne przepisy

Kiełbasa na śniadanie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Flaczki z kurczaka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie pomidorowo-chrzanowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlet w sezamie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Gołąbki mojej mamy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne