Przepis na Łopatka duszona z cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
70 min.
Czas przygotowania:
70 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1867
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Łopatka duszona z cebulą

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Łopatka duszona z cebulą?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą kuchenną, odstawić na 30 minut. Mięso obsmażyć na oleju, dodać obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki umyć, osączyć, dodać do mięsa. Podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa, wymieszać, dodać też koncentrat pomidorowy. Ponownie wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości mięsa.

Podobne przepisy

Skwarki do pyz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Kanapki z krakersów

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne

Karczek z migdałami i ze śliwką

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Rolada śląska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 32 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Obiadek dla 10 miesięcznego dziecka I

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony w sosie musztardowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne