Przepis na Łopatka duszona z cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
70 min.
Czas przygotowania:
70 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1876
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Łopatka duszona z cebulą

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Łopatka duszona z cebulą?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą kuchenną, odstawić na 30 minut. Mięso obsmażyć na oleju, dodać obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki umyć, osączyć, dodać do mięsa. Podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa, wymieszać, dodać też koncentrat pomidorowy. Ponownie wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości mięsa.

Podobne przepisy

Kiełbasa w piwie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Łopatka w wersji chińskiej

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Kebab w naleśniku kukurydzianym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Boczek usmażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Kotlety zapiekane z serem i brzoskwinią

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Flaczki po bułgarsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne