Przepis na Gulasz z zielonym akcentem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
628
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz z zielonym akcentem?

Mięso opłukać i podsmażyć na złoty kolorek, podlać wodą, doprawić lekko solą i pieprzem. Dusimy ok. Pół godziny. Cukinię dokładnie umyć, pokroić w większą kostkę dodać do mięsa i dusić ok 10 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobina wody i doprawić do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Podajemy z ziemniakami i surówką.

Podobne przepisy

Moje zielone curry

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Udka kurczaka pieczone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z szynką i żółtym serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kurczak faszerowany

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Bitki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-24

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne