Przepis na Limonkowe udka

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
420 min.
Czas przygotowania:
6 g
Czas pieczenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
892
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pyszne lekko kwaskowate udka.

Zdjęcia

Składniki

  • udko z kurczaka 4 szt
  • masło 1/2 kostki
  • tymianek
  • limonka 1 szt
  • sok z limonki
  • papryczka chili
  • czosnek 2 ząbki

Jak zrobić Limonkowe udka?

W garnuszku robimy marynatę łącząc ze sobą rozpuszczone masło, tymianek, zmiażdżone ząbki czosnku, sok z limonki i drobno posiekaną papryczkę chili. Marynatą polewamy kurczaka, zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Rozgrzewamy piekarnik do 190st. Udka wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy folie spożywczą i przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około godziny. Pod koniec zdejmujemy folie i pieczemy do zrumienienia. Przed podaniem przybieramy plasterkami limonki

Podobne przepisy

Zapiekany chlebek z piekarnika

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Danie obiadowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Gulasz z papryka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Serowe placki z groszkiem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone cytrynowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Pałki z kurczaka w migdałach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 155 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne