Przepis na Pstrąg pieczony

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7288
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pstrąg pieczony?

Rybę dokładnie umyć, osuszyć, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, posypać suszonym rozmarynem. Cebulę i czosnek obrać. Czosnek przepuścić przez praskę, a cebulę pokroić w krążki. Wypełnić wnętrze ryby cebulą i czosnkiem. Marchew, seler, ziemniaki obrać, umyć, pociąć na plasterki. Formę natłuścić, ułożyć plastry warzyw, dodać liść laurowy, a na wierzch ryby. Wlać pół szklanki wody. Można przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze do 180 stopni około 35-40 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Smażone dzwonko z łososia

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby

Dorsz w jarzynach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Ryby

Grecka ryba

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: iwa

Kategoria: Ryby

Grillowany łosoś z serem cammembert

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby