Z drożdży, mleka, letniej wody, łyżki cukru i łyżki mąki przygotować rozczyn i odstawić go w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać do niej sól, rozczyn drożdżowy i jajko, wyrobić ciasto dodając olej ( 1 łyżka) i w miarę potrzeby mąkę. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie należy uformować z niego placek, posmarować go keczupem lub sosem pomidorowym. Pieczarki zeszklić na oliwie wraz z cebulą, czosnkiem, doprawiając je do smaku solą oraz pieprzem. Wszystkie dodatki ułożyć na pizzy.
Pizzę piec przez około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski