Wodę podgrzać i rozmieszać w niej drożdże. Wlać je do mąki dodać olej i wyrobić ciasto. Wyrabiać je około 10 minut. Następnie odstawić do wyrośnięcia.
Cukinię pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Przecier pomidorowy zmieszać z bazylią i oregano.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. Wysmarować je sosem. Na to ułożyć cukinię, paprykę kukurydzę, pokrojonego w plasterki pomidora i szynkę.
Wszystko posypać serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Po wyjęciu polać keczupem i posypać szczypiorkiem.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa