Przepis na Fasolka z boczkiem na czerwono

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1337
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Sposób na mało tradycyjnie podana fasolkę szparagową

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 300 gram
  • boczek wędzony 100 gram
  • papryczka chilli 1 szt
  • pieprz
  • sól
  • ząbek czosnku
  • passata pomidorowa 150 ml
  • natka pietruszki

Jak zrobić Fasolka z boczkiem na czerwono?

Fasolkę szparagową gotuje w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni wytopić i zeskwarzyć kawałki boczku pokrojone w kostkę.

Skwarki boczku wyjąć a na tłuszcz z jego wytopienia włożyć fasolkę i podsmażyć, dodać 150 ml passaty pomidorowej (lub przecieru, lub soku pomidorowego) dodać drobno pokrojoną papryczkę chili, ząbek czosnku, natkę pietruszki i wymieszać wszystko, podsmażyć chwile. Posypać skwarkami z boczku.

Podobne przepisy

Kotlety ze słodkiej kapusty

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Papryka a’la marynowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Warzywa

Udka kurczaka w pikantnej pierzynce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Kapusta młoda po wiejsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Ambitna Anulka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: ola

Kategoria: Warzywa

Roladki zawijane ze szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne