Fasolę płuczemy i zalewamy wodą, odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości i mielimy w maszynce do mięsa. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i gotujemy. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na łyżce oliwy a następnie mielimy z marchwią, pietruszką i selerem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kajzerkę namaczamy i odciskamy. Orzechy mielimy i łączymy z fasolą. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy posiekaną natkę i majeranek. Masę starannie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dodać bułki tartej. Masę przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy ok. 60 min w temp. 180 stopni c.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie