Przepis na Kopytka II

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1019
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Przepis została opublikowana w dniu: 10.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2176 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kopytka II?

Ziemniaki ugotować, zemleć w maszynce.
Do miski wsypać ok.4/5 szklanki mąki pszennej, mąkę ziemniaczaną, wbić jajka.
Dodać ziemniaki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na kawałki.
Na lekko podsypanej mąką stolnicy kolejno formować z ciasta wałeczki.
Pokroić je w niewielkie ukośne kawałki.
Gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebulki dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć.
Gotowe kopytka wykładać łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem z cebulką i kiełbaską.

Podobne przepisy

Racuchy serowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2011-12-11

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Pierogi z paprykowymi ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z keczupem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Parowane całe ziemniaczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-12-06

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Domowy dżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Zapiekane pieczarki faszerowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: kassik

Kategoria: Jarskie