Ziemniaki ugotować, zemleć w maszynce.
Do miski wsypać ok.4/5 szklanki mąki pszennej, mąkę ziemniaczaną, wbić jajka.
Dodać ziemniaki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na kawałki.
Na lekko podsypanej mąką stolnicy kolejno formować z ciasta wałeczki.
Pokroić je w niewielkie ukośne kawałki.
Gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebulki dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć.
Gotowe kopytka wykładać łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem z cebulką i kiełbaską.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie