Przepis na Kawowe brownie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
897
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Z książki „Kawa – bogactwo aromatów dla smakoszy”.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kawowe brownie?

Mąkę, cukier, proszek i kakao przesiać do miski. Dodać sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzać do 180st. Blachę wyłożyć folią aluminiową i posmarować cienko olejem (blaszka 22×24).

Czekoladę połamać i roztopić z masłem w kąpieli wodnej. Ostudzić. Przelać do miski, mieszać na małych obrotach, dodać jajka, wlać kawę i likier. Masę wylać na blaszkę i piec 25 minut. Odstawić do ostygnięcia.

Zrobić polewę. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do całkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić. Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy

Podobne przepisy

Krem czekoladowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Sztuczny marcepan

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Morelowe ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Masa kakaowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta

Masa do karpatki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-07

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z rodzynkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta