Z książki „Kawa – bogactwo aromatów dla smakoszy”.
Mąkę, cukier, proszek i kakao przesiać do miski. Dodać sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzać do 180st. Blachę wyłożyć folią aluminiową i posmarować cienko olejem (blaszka 22×24).
Czekoladę połamać i roztopić z masłem w kąpieli wodnej. Ostudzić. Przelać do miski, mieszać na małych obrotach, dodać jajka, wlać kawę i likier. Masę wylać na blaszkę i piec 25 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Zrobić polewę. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do całkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić. Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta