Przepis na Biszkopt mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
32
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
995
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Biszkopt mojej mamy?

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie kolejno dodajemy po żółtku do piany, ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem, ale tym razem mieszamy masę łyżką. Masę wylewamy na blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c i pieczemy ok. 20-25 minut.

Podobne przepisy

Biszkopt z galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Murzynek kakaowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Sernik z brzoskwiniami na ciemnym spodzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Piszingery

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Cygańska droga

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: onana

Kategoria: Ciasta

Rabarbarowy przysmak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ciasta