Przepis na Biszkopt mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
32
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
966
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Biszkopt mojej mamy?

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie kolejno dodajemy po żółtku do piany, ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem, ale tym razem mieszamy masę łyżką. Masę wylewamy na blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c i pieczemy ok. 20-25 minut.

Podobne przepisy

SZYBKIE CHRUSTY

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Kokosowo-galaretkowa rozkosz

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto bez mąki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Masa serowa do sernika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tort Motylek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Wisienki z cukru

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta