Przepis na Biszkopt mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
32
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
960
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 22.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2818 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Biszkopt mojej mamy?

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie kolejno dodajemy po żółtku do piany, ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem, ale tym razem mieszamy masę łyżką. Masę wylewamy na blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c i pieczemy ok. 20-25 minut.

Podobne przepisy

3 BIT

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Ciasta

Sernik prababci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Ciasta

Rolada waflowa z pianką

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-06

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Łabątki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Keks serowo – śliwkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Rogaliki z gorzką czekoladą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta