Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Biszkopt przekroić na pół. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy, cynamon i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Można na chwilkę wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć. Przełożyć na biszkopt i rozprowadzić po całości, przykryć wierzchem biszkoptu i lekko przycisnąć. Polewa. 10 dag margaryny roztopić, dodać cukier i kakao, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Polać biszkopt i włożyć do lodówki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta