Przepis na Karp w galarecie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1446
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp w galarecie?

Karpia należy sprawić, pokroić w dzwonka, natrzeć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Głowę i ogon wraz z włoszczyzną ugotować w litrze wody, przecedzić, odlać 600 ml wywaru. Dzwonka zalać wywarem i gotować przez 20- 25 minut wraz z przyprawami. Po tym czasie wyjąć dzwonka, ułożyć na półmisku wraz z groszkiem, cząstkami pomidora, plasterkami cytryny i włoszczyzny, zalać wywarem połączonym z rozpuszczoną żelatyną i odstawić do stężenia.

Podobne przepisy

Tilapia z marynaty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś z niespodzianką pleśniową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Marynowany pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Rolmopsy z ogórkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby