Przepis na Karp w galarecie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1395
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp w galarecie?

Karpia należy sprawić, pokroić w dzwonka, natrzeć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Głowę i ogon wraz z włoszczyzną ugotować w litrze wody, przecedzić, odlać 600 ml wywaru. Dzwonka zalać wywarem i gotować przez 20- 25 minut wraz z przyprawami. Po tym czasie wyjąć dzwonka, ułożyć na półmisku wraz z groszkiem, cząstkami pomidora, plasterkami cytryny i włoszczyzny, zalać wywarem połączonym z rozpuszczoną żelatyną i odstawić do stężenia.

Podobne przepisy

Paluszki rybne ze szpinakiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby

Karp smażony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ryby

Panga w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby