Przepis na Karp w galarecie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1387
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2379 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp w galarecie?

Karpia należy sprawić, pokroić w dzwonka, natrzeć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Głowę i ogon wraz z włoszczyzną ugotować w litrze wody, przecedzić, odlać 600 ml wywaru. Dzwonka zalać wywarem i gotować przez 20- 25 minut wraz z przyprawami. Po tym czasie wyjąć dzwonka, ułożyć na półmisku wraz z groszkiem, cząstkami pomidora, plasterkami cytryny i włoszczyzny, zalać wywarem połączonym z rozpuszczoną żelatyną i odstawić do stężenia.

Podobne przepisy

Ryba zapiekana w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Dorsz w jarzynach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-10-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Ryby

Ryba smażona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2011-10-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Smażony dorsz z winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby