Przepis na Karp duszony w piwie

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1298
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Karp duszony w piwie?

Karpia umyć, usunąć łuski, pokroić na fileciki, posypać każdy solą, pieprzem, goździkami mielonymi i odstawić w chłodne miejsce. Rodzynki zalać wrzątkiem do napęcznienie. Po czym odcedzić. Cebulę pokroić na półplasterki. Podsmażyć na oleju, dodać rodzynki, ziele angielskie, pieprz. Dodać filety, skórkę startą z całej cytryny, piwo, oraz cukier. Zagotować, dodać orzechy, zmniejszyć ogień i dusić 10 minut.

Podobne przepisy

Ryba w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-25

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Galareta rybna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Dorsz w soku z cytryny smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby

Przekąska z chipsów i pasty z makreli wędzonej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby