Mięso kroimy w cienkie paseczki i obsmażamy na oleju. Podlewamy winem, oprószamy słodką papryką. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy ryż i chwilę podsmażamy, dodajemy wodę, solimy i gotujemy 10 min. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski i kostkę. Pomidory obieramy i kroimy w plastry. Bakłażany i cukinie kroimy w plastry i krótko obsmażamy na oleju. Na koniec oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy. Formę do zapiekania natłuszczamy. Ryż odcedzamy, mieszamy z warzywami i mięsem i przekładamy do formy. Natkę drobno siekamy. Kremówkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, połową zieleniny, sola i pieprzem i polewamy zapiekankę. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 40-45 min w temp. 200 stopni c. Przed podaniem posypujemy resztą zieleniny.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Mięsne