Przepis na Warzywa z rusztu

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1827
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Warzywa

Składniki

Jak zrobić Warzywa z rusztu?

Kukurydzę oczyścić, cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół. Pomidory i papryki przekroić na pół z tych ostatnich usunąć gniazda nasienne. Bakłażan przekroić wzdłuż, naciąć powierzchnię ostrym nożem, cebulę obrać, pokroić na ósemki lub ćwiartki. Przygotowane warzywa posypać ziołami, pieprzem i solą, posmarować roztartym czosnkiem i olejem. Na rozgrzanym ruszcie układać warzywa częściami przeciętymi w dół, obracać, by równomiernie się upiekły. Piec około 3-5 min z każdej strony.

Podobne przepisy

Smażone grzybki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Dynia w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Warzywa

Rzodkiewkowa rozkosz

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Duszona cebulka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Warzywa

Bigos z kabaczka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Warzywa

Zielone pure

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa