Przepis na Udka pod pierzynką z pora i sera

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2453
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • udka kurczaka 10 sztuk
  • se żółty 10 plasterków
  • por 2 sztuki
  • przyprawa do drobiu 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • pieprz,sól szczypta

Akcesoria

  • piekarnik

Jak zrobić Udka pod pierzynką z pora i sera?

1. Z udek wyjmujemy kości i ściągamy skórę. Następnie posypujemy je przyprawą do drobiu.

2. Por drobno kroimy i podsmażamy na łyżce masła na patelni, pod koniec przyprawiamy pieprzem i solą i dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku.

3. Udka układamy na blaszce i pieczemy ok 20 min. Po tym czasie wyjmujemy, układamy na nich por i plasterek sera i zapiekamy jeszcze na 15 min.

Podobne przepisy

Drobiowe roladki z pieczarkowym farszem

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Roladki z suszonymi owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Cukinia z wołowiną po turecku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Kebab w naleśniku kukurydzianym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Warzywka z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Warzywa