Przepis na Udka pod pierzynką z pora i sera

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2416
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • udka kurczaka 10 sztuk
  • se żółty 10 plasterków
  • por 2 sztuki
  • przyprawa do drobiu 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • pieprz,sól szczypta

Akcesoria

  • piekarnik

Jak zrobić Udka pod pierzynką z pora i sera?

1. Z udek wyjmujemy kości i ściągamy skórę. Następnie posypujemy je przyprawą do drobiu.

2. Por drobno kroimy i podsmażamy na łyżce masła na patelni, pod koniec przyprawiamy pieprzem i solą i dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku.

3. Udka układamy na blaszce i pieczemy ok 20 min. Po tym czasie wyjmujemy, układamy na nich por i plasterek sera i zapiekamy jeszcze na 15 min.

Podobne przepisy

Ryż z kurczakiem i soczewicą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mizeria z ogórków

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa

Udziec z indyka z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Polędwica z grzybami w marynacie z czerwonego wina

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Sałata

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa