Receptura została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2268 osób!
Smacznego!
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki. Cukinię umyć, obciąć końce, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Włożyć cebulę, czosnek i ziemniaki, obsmażyć na złoto. Dodać paprykę, smażyć 3 minuty. Włożyć pomidory i cukinię, oprószyć ziołami
prowansalskimi, solą i pieprzem. Ciągle mieszając, smażyć przez 3 – 4 minuty. Warzywa zalać rozmąconymi jajkami. Wierzch posypać startym serem. Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem aż jajka
się zetną, a ser roztopi. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa