Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Wlać w dołek zagotowane mleko. Mieszać widelcem. Wbić jajko, dodać sól i wodę. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pieczarki, dusić pod przykryciem, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Dodać potem bułkę tartą, jajko i dobrze wymieszać.
Przygotować ciasto, rozwałkować, wykrawać kółka, nałożyć do środka porcje farszu grzybowego i robić pierogi. Wrzucać je na rozgrzany olej (mają w nim pływać), smażyć z obu stron. Można podawać na ciepło lub na zimno.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby