Przepis na Ryby w occie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7142
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ryby w occie?

Świeże ryby należy wypatroszyć, dokładnie oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie, następnie wyjąć na sitko do odcieknięcia i posolić. Ryby panierujemy w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką, smażymy na patelni na złoty kolor. Tak przygotowane ryby wkładamy do słoików. Z wody, octu, cukru, wegety i maggi przygotowujemy i zagotowujemy zalewę. Do słoików wrzucamy ziele angielskie, pieprz, liśc laurowy i kawałki cebuli. Wszystko zalewamy gorącą zalewą i od razu zakręcamy. Ryby są gotowe do spożycia po 2- 4 dniach.

Podobne przepisy

Mintaj w zalewie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Grillowany pstrąg

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Ryby

Moja wigilijna ryba po grecku – smażona

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby