Przepis na Ryby w occie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7087
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ryby w occie?

Świeże ryby należy wypatroszyć, dokładnie oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie, następnie wyjąć na sitko do odcieknięcia i posolić. Ryby panierujemy w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką, smażymy na patelni na złoty kolor. Tak przygotowane ryby wkładamy do słoików. Z wody, octu, cukru, wegety i maggi przygotowujemy i zagotowujemy zalewę. Do słoików wrzucamy ziele angielskie, pieprz, liśc laurowy i kawałki cebuli. Wszystko zalewamy gorącą zalewą i od razu zakręcamy. Ryby są gotowe do spożycia po 2- 4 dniach.

Podobne przepisy

Łosoś z cytrynką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby

Łosoś w Pomidorach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z ziemniakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Filety dorsza do obiadu

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby