Przepis na Rybka zrobiona na czerwono

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1294
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski, Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • mintaj 500 gram
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia 1/2 szklanki

ciasto

sos

Jak zrobić Rybka zrobiona na czerwono?

Ryby pokroić na większe porcje, lekko posolić i popieprzyć. Składniki na ciasto wyrobić na jednolitą masę. Kawałki ryby maczać w cieście i usmażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki, cebulę, cukinię i paprykę pokroić. Wszystko podsmażyć przez ok. pięć minut. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, podlać rosołem i dusić przez kolejne pięć minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Przez chwilę trzymamy na ogniu co jakiś czas mieszając. Rybę ułożyć na półmisku lub innym naczyniu i przykrywamy gorącym sosem. Odstawiamy na co najmniej jedną godzinę.

Podobne przepisy

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Przekąska dla zakochanych

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Zapiekanki domowe – na szybko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Przekąski

Wszystko na jednej patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Cebula z parówkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Przekąski

Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski