Przepis na Rolada orzechowa

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
973
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

masa

Jak zrobić Rolada orzechowa?

Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Następnie ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni c. Upieczone ciasto przekładamy na ściereczkę lekko posypaną cukrem pudrem, rolujemy i studzimy. Przygotowujemy masę:żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i 0, 5 szklani mleka. Zagotowujemy na parze i studzimy. Orzechy zalewamy resztą wrzącego mleka, mieszamy i studzimy. Masło ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy krem żółtkowy. Ciasto biszkoptowe odwijamy, na cieście układamy krem i ponownie rolujemy.

Podobne przepisy

Palce lizać

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-25

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta

Sernik Gosi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Pralinki rafaello

Ile porcji: 65

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Ciastka deserowe babeczki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ciasta

Tort brzoskwiniowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-14

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Tort malinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta