Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Następnie ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni c. Upieczone ciasto przekładamy na ściereczkę lekko posypaną cukrem pudrem, rolujemy i studzimy. Przygotowujemy masę:żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i 0, 5 szklani mleka. Zagotowujemy na parze i studzimy. Orzechy zalewamy resztą wrzącego mleka, mieszamy i studzimy. Masło ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy krem żółtkowy. Ciasto biszkoptowe odwijamy, na cieście układamy krem i ponownie rolujemy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta